Intrarom, 3,3 milioane de euro de la Educatie pentru informatizarea examenelor elevilor si profesorilor

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 18:29
2242 citiri
Intrarom, 3,3 milioane de euro de la Educatie pentru informatizarea examenelor elevilor si profesorilor
Ministerul Educatiei investeste in sisteme IT

Compania Intrarom a castigat un contract de 3,3 milioane de euro de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru realizarea de aplicatii pentru intr-un proiect de eficientizarea structurii si proceselor pentru organizarea si derularea examenelor nationale de admitere in licee, bacalaureat, miscarea personalului didactic si acordarea ajutoarelor financiare in sistemul de invatamant.

Contractul are finantare europeana din Fondul Social European, Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative Axa prioritara 2.

Valoarea initiala, estimata la aproape 3,6 milioane de euro

Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, pentru care s-au primit patru oferte, iar valoarea estimata initial era de peste 16 milioane de lei (aproape 3,6 milioane de euro).

Infiintata in 1993, Intrarom face parte din grupul de companii Intracom, retea de companii autonome din Grecia, specializata in proiectarea si productia de produse, furnizarea de servicii si implementarea de proiecte integrate majore in tehnologia informatiei in patru domenii principale, respectiv telecomunicatii, financiar-bancar, aparare si guvernamental.

Activitatea INTRAROM cuprinde productia de echipamente electronice si de telecomunicatii, dezvoltare software, servicii de implementare, suport si intretinere.

Conform datelor publicate pe pagina de internet, Intrarom a avut anul trecut vanzari de 42,55 milioane de euro, in scadere comparativ cu anul anterior, mai mult de jumatate fiind exporturi.

MECTS investeste in proiecte IT

MECTS are mai multe proiecte informatice pentru care a primit oferte in aceasta toamna.

Unul dintre acestea este un sistem informatic care va eficientiza sistemului de salarizare in domeniul educational in contextul descentralizarii, estimat la 21,5 milioane de lei TVA inclus (4,84 milioane de euro), la care au depus oferte de la consortiile formate din Siveco Romania si S&T Romania, respectiv Q'Net International si Crescendo International.

Al doilea este un sistem IT pentru a verifica plagiatul, estimat la contractul fiind estimat la 20,7 milioane de lei TVA inclus (4,7 milioane de euro), unde ofertele au fost depuse de consortiile formate din KPMG Romania, Siveco Romania, Avantera, Sysdom Proiecte si Plagiat pl Sp.z o. o. (Polonia), precum si de Insoft Application, AAM Management Information Consulting (Ungaria) si Insoft Development&Consulting SRL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministerul educatiei, #sisteme informatice , #Stiri Educatie