Iohannis, la Ora de Programare: Zeci de copii, initiati in tainele informaticii, la Cotroceni (Video)

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 16:10
3212 citiri
Iohannis, la Ora de Programare: Zeci de copii, initiati in tainele informaticii, la Cotroceni (Video)
Foto: Captura video Facebook/Klaus Iohannis

Un grup de 23 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, a participat vineri, la Palatul Cotroceni, la Hour of Code (Ora de Cod, n.red.), campanie privind educatia in domeniul IT, sustinuta de presedintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment.

"Prin organizarea acestui eveniment si sustinerea campaniei Hour of Code 2015, presedintele Romaniei doreste sa readuca in atentia opiniei publice importanta competentelor digitale si a investitiei in dezvoltarea abilitatilor de programare ale copiilor, dar si ale adultilor, in procesul de invatare pe tot parcursul vietii", precizeaza Administratia Prezidentiala, adaugand ca Hour of Code este cel mai mare eveniment de educatie din lume.

Potrivit sursei citate, tutorialele urmate de copiii prezenti vineri, la Palatul Cotroceni, sunt disponibile pe site-ul oficial: ro.code.org.

"Acestea demonstreaza ca programarea reprezinta o imbinare intre logica si matematica, intre munca si perseverenta, fiind accesibila chiar si la varste mici. ...citeste mai departe despre "Iohannis, la Ora de Programare: Zeci de copii, initiati in tainele informaticii, la Cotroceni (Video)" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis ora programare copii Cotroceni , #Stiri Educatie