Manualele scolare in format digital vor fi lansate in aceasta toamna

Luni, 11 August 2014, ora 16:45
1124 citiri
Manualele scolare in format digital vor fi lansate in aceasta toamna

Ministerul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, luni, ca introducerea manualelor in format digital pentru clasele I si a II a reprezinta "o adaptare a sistemului de invatamant la lumea tehnologiei".

"Faptul ca din aceasta toamna elevii claselor I si a II-a vor avea manuale noi, inclusiv in format digital, marcheaza o noua pagina in istoria educatiei romanesti. Acesta este un moment important in evolutia scolii si in dezvoltarea societatii romanesti. Introducerea manualelor digitale este un pas necesar spre modernitate, o adaptare a sistemului de invatamant la lumea tehnologiei si la ceea ce se intampla in mod concret in viata generatiilor actuale de copii. Practic, prin intermediul manualelor digitale, scoala romaneasca se apropie de elevi si raspunde mai bine nevoilor si asteptarilor acestora. Cea mai mare parte a copiilor traiesc in era digitala. Este asadar momentul ca si scoala sa ofere elevilor instrumente si metode de invatare adaptate lumii tehnologice in care ei se afla deja", a sustinut ministrul, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, Pricopie a dat asigurari ca procesul de modernizare a sistemului de invatamant va continua in anii urmatori.

"Odata cu aprobarea noilor programe scolare pentru ciclurile primar, gimnazial si liceal, toti elevii din Romania vor putea beneficia, treptat, de manuale noi, in format digital', a precizat ministrul Educatiei.

#format digital manuale, #modernizare sistem invatamant, #invatamant Romania , #Stiri Educatie