O universitate de Medicina din Romania, in Top 500 mondial al universitatilor

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 11:34
1558 citiri
O universitate de Medicina din Romania, in Top 500 mondial al universitatilor
Foto: UMF Iasi

Una dintre universitatile romanesti a intrat in Top 500 mondial la unul dintre capitolele celui mai recent clasament al institutiilor de invatamant superior din toata lumea.

In World University Ranking 2018, Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi ocupa locul 428 la capitolul "vizibilitate internationala".

"Pentru vizibilitate internationala sunt alesi, independent de noi, cercetatori din strainatate care, de exemplu, sunt intrebati daca au auzit de respectiva universitate, ce parere au", spune prorectorul UMF Iasi, profesorul Adrian Covic, potrivit Digi 24.

De asemenea, rectorul universitatii, profesorul Viorel Scripcaru, spune ca acest clasament este un motiv de mandrie: "Prin aceasta evaluare ne cunoastem locul pe care il avem la nivel mondial. Un motiv de mandrie pentru faptul ca suntem singura universitate de medicina si farmacie din tara care este clasata in acest sistem".

29 la suta dintre cei 9.710 studenti sunt din afara tarii, iar acestia platesc o taxa anuala de 5.000 de euro. Potrivit Digi 24, 87 de tari au studenti la UMF Iasi.

Pe site-ul Times Higher Education se aminteste ca aici a studiat Nicolae Paulescu, cel care a descoperit insulina.

In clasamentul care cuprinde 1.000 de institutii de invatamant superior din lume se afla 5 universitati romanesti. Cel mai bine clasata este Universitatea "Babes-Bolyai", din Cluj-Napoca, intre locurile 601-800, in timp ce Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea din Bucuresti, UMF "Grigore T. Popa" si Universitatea de Vest din Timisoara se afla, in ordine, intre locurile 801-1.000.

Pe primele doua locuri se afla universitatile din Oxford si Cambridge, din Marea Britanie, urmate de cinci universitati din Statele Unite.

#UMF Iasi top universitati, #top mondial Universitati, #UMF Grigore Popa top universitati , #Stiri Educatie