Olimpicii romani, recompensati: Vreau sa raman in tara, se poate face cercetare si in Romania

Joi, 31 Iulie 2014, ora 17:00
985 citiri
Olimpicii romani, recompensati: Vreau sa raman in tara, se poate face cercetare si in Romania
Foto: Ziare.com

Elevii romani, care s-au intors cu o medalie de aur si trei de argint de la Olimpiada de Chimie din Vietnam, au fost recompensati in cadrul unui eveniment marca "Sustinem Performanta".

Maria Andreea Filip, eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a adjudecat medalia de aur, devenind, astfel, cel mai bun elev la chimie din lume.

Intoarsa la Hanoi, Vietnam, Andreea a declarat pentru Ziare.com ca a avut parte de o experienta culturala si sociala deosebita. Aflata la cea de-a treia sa participare la un astfel de concurs international, eleva sustina ca pe viitor vrea sa ramana in tara si sa se orienteze in domeniul cercetarii.

La randul lor, Dumitru Calugaru, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Tudor Vladimirescu, din Targu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Sfantul Sava, din Bucuresti, si Bogdan Stefan Ivan, elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, din Bucuresti s-au intors ...citeste mai departe despre "Olimpicii romani, recompensati: Vreau sa raman in tara, se poate face cercetare si in Romania" pe Ziare.com

#elevi olimpici chimie, #Sustinem Performanta olimpici chimie , #Stiri Educatie