Povestea unui mic geniu in IT: Pustiul de 13 ani din Sibiu, care a stabilit un record in lumea programatorilor

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 07:11
993 citiri
Povestea unui mic geniu in IT: Pustiul de 13 ani din Sibiu, care a stabilit un record in lumea programatorilor
Foto: Facebook/Petru Rogojanu

Petru Rogojanu are doar 13 ani si pana la aceasta frageda varsta a reusit deja sa uimeasca lumea IT.

La zece ani a devenit cel mai tanar web designer din Romania, urmand cursurile Swiss Webacademy, pentru obtinerea unui atestat echivalent cu 30 de credite ECTS, de la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier (HES-SO, HE-ARC Haute Ecole d'Ingenieurs).

Povestea sa incepe cu niste cursuri de informatica la Palatul Copiilor din Sibiu. Cand a simtit ca nu mai are ce sa invete aici, a venit pasul urmator: cursurile Swiss Webacademy.

"Din clasa a treia am facut cursuri de informatica la Palatul Copiilor cu doamna Doina Solomon si atunci cand nu am mai avut ce invata acolo am vrut sa merg mai departe si sa lucrez pe domeniul de web design", a declarat Petru Rogojanu, pentru Ziare.com.

La inceput, reprezentantii Swiss Webacademy nu l-au primit, deoarece era prea tanar, dar copilul nu a renuntat si pana la urma i-a convins sa il accepte.

I ...citeste mai departe despre "Povestea unui mic geniu in IT: Pustiul de 13 ani din Sibiu, care a stabilit un record in lumea programatorilor" pe Ziare.com

#Petru Rogojanu web designer, #Petru Rogojanu Swiss Webacademy , #Stiri Educatie