Premierul Tudose sustine ca nu avem nicio problema cu scolile fara autorizatie de la ISU

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 23:50
1516 citiri
Premierul Tudose sustine ca nu avem nicio problema cu scolile fara autorizatie de la ISU
Foto: captura Digi24

In Bucuresti, peste 1.022 de unitati scolare (care gazduiesc gradinite, scoli si licee) nu au autorizatie de securitate la incendiu. Doar 44 au. Situatia nu il sperie si nu il impresioneaza pe premierul Mihai Tudose, care spune ca problema scolilor fara autorizatie e una falsa, fiind vorba despre "o suprareglementare".

"Pana la urma este o falsa problema. Este o suprareglementare. Si am constatat ca o scoala nu are autorizatie acum pentru ca a fost intr-un mic proces de igienizare, reparare pe perioada verii, dat fiind faptul ca, de-a lungul timpului, cineva a avut imaginatie si a zis: domnule ai facut o igienizare, iti trebuie din nou autorizatie, ai schimbat doua geamuri, iti trebuie autorizatie. Si tigla pe casa, alta autorizatie", a declarat Mihai Tudose joi seara la Digi24.

Practic, spune premierul, chiar si o mica lucrare de igienizare "inseamna redesenare proiect, autorizare ISU". Iar cum reparatiile in scoli s-au facut in acelasi interval, vara, inainte de inceperea cursurilor, e firesc ca acum sute de scoli sa astepte autorizatia.

"Evident se blocheaza lucrurile. (...) De la ISU li s-a zis ca de fapt asta nici nu trebuie. 80% din scolile care nu au autorizatie sunt in aceasta situatie. Altele au dosarul intocmit gresit", a afirmat premierul. ...citeste mai departe despre "Premierul Tudose sustine ca nu avem nicio problema cu scolile fara autorizatie de la ISU" pe Ziare.com

#Tudose scoli fara autorizatie inendiu, #Tudose scoli autorizatie ISU problem falsa, #scoli fara autorizatie incendiu , #Stiri Educatie