Presedintele Mensa Romania: multi romani cu un coeficient inalt de inteligenta aleg sa plece din Romania

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 20:16
1351 citiri
Presedintele Mensa Romania: multi romani cu un coeficient inalt de inteligenta aleg sa plece din Romania
Foto: Facebook Mensa Romania

Presedintele organizatiei Mensa Romania, conf. univ. dr. Vasile-Aurel Caus a declarat marti, ca multi romani cu un coeficient inalt de inteligenta, testati si certificati in tara de aceasta organizatie, aleg sa plece din Romania.

"In prezent, organizatia Mensa, a celor mai inteligente persoane din lume, cuprinde in Romania in jur de 700 de persoane si numarul lor ar trebui, logic, sa tot creasca in urma testarilor si inscrierilor, dar nu este tocmai asa, deoarece sunt multe plecari. Sunt foarte multi oameni care pleaca in strainatate in legatura directa cu Mensa. Pleaca, probabil pentru ca sunt inteligenti pleaca. Si se muta in organizatii Mensa din alte tari. Altii, dupa un an, au alte asteptari de la organizatie si renunta. Mai sunt unii care si revin", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Mensa Romania.

Aurel Caus a anuntat marti, printr-un comunicat, ca Mensa va sustine sambata, 16 noiembrie 2019, o noua sesiune de testari in Oradea, la Universitatea de stat. Potrivit acestuia, varsta minima pentru cei care doresc sa participe la testare este de 11 ani, inscrierea se face online, data limita pentru inscriere fiind 14 noiembrie 2019. Candidatii care obtin un rezultat - confidential - ce ii plaseaza intre cele mai inteligente 2% persoane raportat la totalul populatiei vor primi o dovada oficiala a eligibilitatii si vor fi invitati sa se inscrie in Mensa Romania.

"Testarile sunt pentru oricine din tara, gratuite, doar ca noi ne straduim sa le organizam, primavara si toamna, in mai multe localitati, ca sa fie mai usor de ajuns. De obicei avem 10 sau 12 testari regionale, in orasele mari ale tarii, la Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Oradea, Brasov. Dar am mai facut si la Targu Mures, si la Craiova si la Constanta", a precizat Aurel Caus.

La Oradea vor putea veni sa isi testeze nivelul de inteligenta persoane din judetul Bihor si din judetele vecine, precum Salaj, Satu Mare sau Arad. De obicei, la o testare participa in jur de 30-50 de persoane, la Bucuresti se ajunge si la 80-100, din care circa 30% iau testul, iar, la final, intre 10-15% dintre acestia aleg sa se inscrie in organizatie.

Sesiunea va fi administrata de un proctor acreditat Mensa si foloseste formulare de testare standardizate, elaborate de psihologii Mensa. Testul este de tip "culture fair", bazat exclusiv pe imagini si diagrame. Formularul pentru adulti (cu varsta de peste 16 ani) contine 45 de intrebari, la care candidatul trebuie sa raspunda in 20 de minute. Cel pent ...citeste mai departe despre "Presedintele Mensa Romania: multi romani cu un coeficient inalt de inteligenta aleg sa plece din Romania" pe Ziare.com

#romani inteligenti Mensa emigreaza , #Stiri Educatie