Presedintia cere socoteala ministrului Educatiei in problema directorilor de scoli numiti fara concurs

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 17:18
1201 citiri
Presedintia cere socoteala ministrului Educatiei in problema directorilor de scoli numiti fara concurs
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierul de stat Ligia Deca, seful Departamentului Educatie din Administratia Prezidentiala, a declarat, luni, ca ordinul privind posibilitatea de numire a directorilor de scoli, fara concurs, este un "semnal extrem de negativ" in sistem.

Precizam ca ordinul emis de noul ministru al Educatiei, Pavel Nastase, le permite fostilor directori de scoli care nu au promovat concursul sa poata reveni in functii.

Citeste aici explicatiile ministrului Educatiei

"Prin aceasta derogare in bloc, practic inspectorii pot delega aceiasi directori pe post, chiar daca ei nu au luat concursul sau nu s-au prezentat. De ce nu este bine ce se intampla: persoanele care nu au promovat concursul sunt dovedit nepotrivite pentru functia respectiva si in Romania discutam mult despre calitatea educatiei, despre cat de nepotrivita este pe alocuri infrastructura scolara. Cred ca este absolut necesar sa avem directori competenti si independenti", a declarat Ligia Deca, pentru News.ro.

Ea afirma ca la ...citeste mai departe despre "Presedintia cere socoteala ministrului Educatiei in problema directorilor de scoli numiti fara concurs" pe Ziare.com

#Presedintie ordin directori scoli, #ordin numire directori scoli , #Stiri Educatie