Pricopie: Educatia are alocat in 2014 cel mai mare buget din ultimii ani

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 17:07
1611 citiri
Pricopie: Educatia are alocat in 2014 cel mai mare buget din ultimii ani

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat joi ca prin proiectul de buget pe 2014 Educatia va primi 22 de miliarde de lei, cel mai mare buget din ultimii ani.

"Guvernul acorda o atentie speciala educatiei, fiind hotarat sa acopere treptat nevoile cu care sistemul de invatamant se confrunta, dupa mai multi ani de subfinantare. Acest drum corect va fi urmat si in 2014, atunci cand, conform proiectului de buget, educatia va primi 13% din bugetul national, adica peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decat in 2013. Este cel mai mare buget din ultimii ani. El asigura continuarea investitiilor in infrastructura, a programelor privind reducerea abandonului scolar, dar si majorarea salariilor profesorilor debutanti, ale asistentilor si ale preparatorilor universitari, precum si cresterea subventiilor pentru camine si cantinele din campusurile universitare", sustine Remus Pricopie.

Ministrul mai arata ca banii alocati miercuri, in sedinta de guvern, institutiilor din invatamantul preuniversitar vor fi destinati platii salariilor cadrelor didactice, a sporurilor si a altor drepturi salariale.

"Ieri, in sedinta de Guvern s-a decis alocarea catre institutiile de invatamant preuniversitar de stat finantate din bugetele locale a 46 de milioane de lei, din sume defalcate din TVA. Suma repartizata are doua componente. Prima, in valoare de 41 de milioane de lei, este destinata platii salariilor cadrelor didactice, a sporurilor, indemnizatiilor si altor drepturi salariale. A doua componenta, de 5 milioane de lei, vizeaza achitarea salariilor restante castigate de cadrele didactice in instanta", a explicat ministrul Educatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministrul Educa iei Na ionale, #proiect lege educatie, #buget educatie 2014 , #Stiri Educatie