Samsung aduce primul laborator pentru testarea aplicatiilor mobile la Cluj

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 08:30
2264 citiri
Samsung aduce primul laborator pentru testarea aplicatiilor mobile la Cluj

Un laborator de inovatie dedicat studentilor si absolventilor din domeniul Tehnologiilor Mobile si Comunicatii a fost inaugurat, joi, la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), investitia constand in monitoare dedicate programarii si dispozitive mobile.

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la inaugurarea laboratorului de inovatie de la UTCN, ca acesta face parte din programul Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial, transmite corespondentul Mediafax.

"Am inaugurat la UTCN, in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, un laborator de inovatie dedicat studentilor si absolventilor din domeniul Tehnologiilor Mobile si Comunicatii, al doilea din tara dupa cel deschis anul trecut la Politehnica Bucuresti. Laboratorul face parte din programul Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial si este complet echipat cu monitoare All in One conectate la cloud si dedicate programarii, tableta interactiva cu multiple functii, Smart TV si dispozitive mobile pentru testarea aplicatiilor mobile ce se vor dezvolta. Este important ca universitatile sa fie conectate la ceea ce se intampla in lume", a spus Costoiu.

Potrivit acestuia, studentii de la UTCN vor avea posibilitatea de a dezvolta noi aplicatii in cadrul parteneriatului cu compania coreeana.

"Laboratorul este o sansa pentru studentii clujeni de a se putea pregati pentru aceasta piata europeana extrem de competitiva, sa aiba si mai multe competente, pentru a avea un loc de munca chiar la Samsung. Pasul urmator dupa deschiderea acestor laboratoare este sa convingem companii ca Samsung sa isi mute diviziile de cercetare in Romania sau chiar pe cele de productie", a mai spus Mihnea Costoiu.

La randul sau, Sabina Stirbu, coordonator Samsung pentru proiecte de responsabilitate sociala, a declarat ca, prin acest laborator, tinerii sunt sprijniti in inceputul de cariera.

"Construim o platforma de training vocational care sa asigure pregatirea tinerilor pentru piata de joburi, pentru ca piata este foarte competitiva si cere competente speciale, cu tehnologii noi. Programul are si partea de infrastructura, ceea ce noi numim laborator de inovatie, si unde studentii UTCN pot dezvolta aplicatii mobile si pe tv", a spus Stirbu.

Aceasta a subliniat ca anul trecut Samsung a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei pentru infiintarea a trei astfel de laboratoare, valoare totala fiind de 100.000 de euro.

#laborator informatic, #aplicatii mobile , #Stiri Educatie