Scoli, fara autorizatie de la pompieri: "E aberant sa inchidem 93% din scoli"

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 16:47
931 citiri
Scoli, fara autorizatie de la pompieri: "E aberant sa inchidem 93% din scoli"
Foto: Arhiva Ziare.com

Obtinerea unei autorizatii cu privire la protectia contra incendiilor este responsabilitatea proprietarului unitatilor de invatamant preuniversitar, a declarat sambata, Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie Spiru Haret.

"Unii si-au dorit foarte mult o descentralizare a sistemului de invatamant preuniversitar. Aceasta descentralizare a impus din start ca toate unitatile, toate cladirile, sa treaca in proprietatea autoritatilor locale. In momentul in care ti-ai dorit si acest lucru s-a si intamplat, ca proprietar esti obligat sa obtii toate autorizatiile necesare pentru buna functionare a acestora.

Stiu ca unii incearca in momentul de fata sa treaca intreaga responsabilitate in sarcina directorilor unitatilor de invatamant. Este o mare greseala", a spus Nistor.

El a precizat ca un director al unei unitati de invatamant are alte preocupari si ca ar fi "aberant" sa isi imagineze cineva ca cele 93% dintre unitatile de invatamant fara o astfel de ...citeste mai departe despre "Scoli, fara autorizatie de la pompieri: "E aberant sa inchidem 93% din scoli"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scoli autorizatie pompieri incendiu , #Stiri Educatie