Topul tarilor cu cea mai educata populatie - marea surpriza de pe primul loc

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 23:09
1245 citiri
Topul tarilor cu cea mai educata populatie - marea surpriza de pe primul loc

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) a stabilit care sunt tarile cu cei mai educati cetateni din intreaga lume. Daca tari precum Canada, SUA, Israel sau Japonia se regasesc pe lista, marea surpriza este chiar primul loc - Rusia.

Mai mult de jumatate dintre adultii rusi aveau cel putin o diploma de institutie universitara sau postliceala, in anul 2012, echivalentul diplomei de licenta, mai mult decat in orice alta tara, potrivit 24/7 Wall Street.

La polul opus, mai putin de 4 la suta dintre chinezi se puteau lauda cu o asemenea performanta, in anul 2012, mai putin decat in orice alta tara.

Topul surprinzator al celor mai bune sisteme de educatie: Tari din Asia pe primele locuri

Cetatenii cei mai educati tind sa fie in tari unde cheltuielile pentru studiile superioare sunt cele mai ridicate. Cea mai mare suma din lume, de departe, se aloca in Statele Unite - peste 26.000 de dolari pentru fiecare student.

In schimb, in doua tari prezente in top 10, ...citeste mai departe despre "Topul tarilor cu cea mai educata populatie - marea surpriza de pe primul loc" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top tari educate, #cele mai educate tari, #top tari studii superioare, #top studii postliceale , #Stiri Educatie