Un profesor roman din Danemarca compara schimbarile Guvernului din Cercetare cu Star Trek: We are the Borg. Resistance is futile!

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 14:35
2953 citiri
Un profesor roman din Danemarca compara schimbarile Guvernului din Cercetare cu Star Trek: We are the Borg. Resistance is futile!
Foto: captura YouTube/Absolut TV

Ministerul Cercetarii, condus de Serban Valeca (foto), a schimbat componenta consiliilor care monitorizeaza calitatea activitatii de cercetare, noile numiri ridicand mari semne de intrebare. Oricat ne-am zbate, tavalugul PSD trece peste noi, comenteaza prof.univ. Horia Cornean.

"Sentimentul meu e bine descris de celebra fraza din Star Trek: 'We are the Borg. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile'.

Se pare ca orice-am face, oricat ne-am zbate, tavalugul trece peste noi si ne pune iar jos la locul pe care-l meritam. De ce-a trebuit schimbat din CNECSDTI colegul Eugen Stamate de la DTU? Sau Cristian Dogaru din CNCS? Indrazneste cineva sa sustina ca inlocuitorii lor sunt mai competenti profesional? Evident, intrebari retorice. Asta am votat, asta avem", a comentat pentru Ziare.com Horia Cornean, profesor de matematica la Universitatea Aalborg din Danemarca.

Decizia Ministerului Cercetarii a starnit vii reactii negative. In plus, peste 1.000 de cercetatori au semnat petitia online "NU reorganizarii organismelor consultative ale Ministerului Cercetarii si Inovarii".

Guvernul a intrat cu cizmele si in cercetare: O razbunare pe calitate, competenta si profesionalismPSD doreste control total si obedient, universitarii din strainatate sunt incomozi

Edu Cer: PSD intoarce Cercetarea romaneasca in anii '90

Acuze foarte dure la adresa ministrului social-democrat al Cercetarii, Serban Valeca, vin si din interiorul tarii.

"Dupa educatie, aproape distrusa de catre Ecaterina Andronescu si aghiotantii sai, a venit randul cercetarii romanesti sa aiba aceeasi soarta. Actualul ministru al Cercetarii, Serban Valeca, a decapitat principalele institutii de conducere si control din Cercetare, precum odinioara alt politruc PSD-ist, Liviu Pop.

Din Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), au fost dati afara toti cei patru cercetatori romani veniti din universitati din strainatate. Ei au fost inlocuiti cu un sindicalist, seful unui patronat-fantoma, un consilier local PSD", se arata intr-un comunicat al asociatiei profesionale Edu Cer.

De asemenea, este semnalat faptul ca in consiliile consultative specialistii straini au fost inlocuiti persoane controversate, urmarite penal sau cu sindicalisti.

"In fata acestei tentative de revenire la practicile anilor 90, asociatia Edu Cer isi exprima dezgustul pentru drumul pe care merge Ce ...citeste mai departe despre "Un profesor roman din Danemarca compara schimbarile Guvernului din Cercetare cu Star Trek: We are the Borg. Resistance is futile!" pe Ziare.com

#schimbare consilii cercetare Serban Valeca , #Stiri Educatie