Un pusti din Sibiu, geniu IT: Poate deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 14:48
2490 citiri
Un pusti din Sibiu, geniu IT: Poate deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa
Foto: Turnul Sfatului

Un copil de 12 ani din Sibiu este pe cale de a deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa. Pustiul este student la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier, fiind in primul an de master la web design.

In urma cu doi ani, mama lui Petru Rogojan a vrut sa-l inscrie la un curs de web design al Asociatiei profesionale Swiss Webacademy, arata TVR.

Pustiul a fost insa refuzat pentru ca era mic. Ulterior, Oana Rogojan a insistat, iar Petru a fost acceptat in grupa de adulti pentru specializarea de web designer. Conditia a fost ca Petru sa fie in permanenta insotit de un adult.

"Am urmat cu Petru cursurile de web designer si am venit impreuna sambata de sambata, un an complet scolar (...) M-a depasit la cursuri si Petru a mers mai departe la programare, a terminat cursul si a fost primul din grupa lui", a povestit Oana Rogojan.

Administrator de site la doar 12 ani

Si-a uimit colegii, care povestesc ca Petru a construit si ...citeste mai departe despre "Un pusti din Sibiu, geniu IT: Poate deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Petru Rogojan master IT, #geniu informatica Petru Rogojan , #Stiri Educatie