Un tanar roman a obtinut punctajul maxim la "Bac-ul" american

Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 23:14
1114 citiri
Un tanar roman a obtinut punctajul maxim la "Bac-ul" american

Un elev din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta, premiat la multe olimpiade de informatica, a obtinut punctaje maxime la matematica si fizica, materii ale testului Scholastic Assessment Test (SAT), echivalentul american al examenului de bacalaureat.

Potrivit reprezentantilor liceului din Constanta, Andreas Casapu a sustinut testele SAT la disciplinele Matematica si Fizica, obtinand la ambele discipline un punctaj de 800, "nota perfecta", completa, acest rezultat fiind si un punct mare in favoarea lui in scrisorile de aplicatie pentru universitatile din Statele Unite.

"Elevul s-a pregatit pentru acest examen timp de doua luni, bazandu-si studiile pe cunostintele deja acumulate in anii de liceu, dar beneficiind si de ajutorul profesorului Serdal Aslantas la orele de pregatire speciala pentru SAT, la matematica", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Andreas spune ca este foarte multumit de rezultat deoarece stie ca acesta atarna greu in ochii celor care ii vor revizui aplicatia. Dupa parerea lui, subiectele acestui examen nu se aseamana cu exercitiile din programa romaneasca, mai ales ca metoda de rezolvare.

"Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercitiu si, astfel, de foarte mare importanta este ideea de rezolvare, mai mult decat abilitatile de calcul, la matematica. La fizica se pune foarte mult accentul pe interpretarea fenomenelor sau istoria fizicii, aspecte mai putin intalnite in programa romaneasca", povesteste Andreas.

Andreas Casapu, elev de 10 si in sistemul de invatamant romanesc, este multi-premiat la olimpiade si concursuri, fiind prezent in fiecare an la Olimpiada Nationala de Informatica, unde a obtinut in 2016 medalia de aur, iar in 2017 medalia de bronz.

Adolescentul vrea sa se specializeze in domeniul Computer Science, preferand in special mediul academic din Statele Unite, iar tinta lui principala este MIT, Electrical Engineering and Computer Science si, in mod special, Laboratorul de dezvoltare de jocuri pe computer. ...citeste mai departe despre "Un tanar roman a obtinut punctajul maxim la "Bac-ul" american" pe Ziare.com

#elev roman nota maxima Bac american, #roman nota maxima teste americane , #Stiri Educatie