Universitatea de Vest din Timisoara vrea sa atraga fonduri de 7 milioane de euro: Singura noastra optiune este sa investim continuu

Joi, 09 Februarie 2017, ora 11:28
5518 citiri
Universitatea de Vest din Timisoara vrea sa atraga fonduri de 7 milioane de euro: Singura noastra optiune este sa investim continuu

Universitatea de Vest din Timisoara isi propune sa investeasca, prin accesarea de fonduri europene, sapte milioane de euro pentru dezvoltare institutionala.

Directiile vizate de proiectele pe care le va lansa in 2017 sunt stimularea activitatii de cercetare prin acordarea de burse doctorale si postdoctorale, imbunatatirea si dezvoltarea derularii stagiilor de practica in vederea cresterii gradului de angajare a absolventilor universitatii, se arata intr-un comunicat remis Business24.

Se vor investi sume considerabile si in infrastructura educationala, prin renovarea, amenajarea si modernizarea spatiilor/cladirilor. Un alt deziderat este implicarea in stimularea si dezvoltarea antreprenoriatului la nivel regional.

Proiectele vor viza accesarea de fonduri prin Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Regional, Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Ungaria si Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia.

"In contextul in care bugetul educatiei in 2017 este mai mic, iar cheltuielile cu personalul cresc, primele care au de suferit sunt investitiile. Vom reusi sa compensam din aceste neajunsuri prin accesarea de fonduri europene, nu ne permitem sa stagnam. Singura noastra optiune este sa investim continuu, mai ales ca avem destule decalaje de recuperat fata de universitatile din vestul Europei.

Suntem optimisti in ceea ce priveste sumele pe care le putem obtine, avand in vedere experienta noastra pozitiva cu fondurile europene in ciclul financiar anterior", spune rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Suma estimata a fi accesata in 2017 pentru dezvoltare institutionala nu include si fondurile care vor fi atrase pe segmentul cercetarii.

In plus, facultatile vor implementa la randul lor diverse proiecte europene, in functie de necesitatile educationale.

#Universitatea Vest Timisoara, #fonduri educatie , #Stiri Educatie