Universitatile de top vin la Bucuresti

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 16:08
1299 citiri
Universitatile de top vin la Bucuresti

Sapte universitati din top 50 mondial vin in acest week-end la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare targ international de universitati.

La Bucuresti pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, tinerii romani pot discuta cu reprezentantii institutiilor din strainatate despre ce inseamna sa fii student la o facultate renumita. In plus, alte 70 de universitati de pe 4 continente (Europa, SUA, Asia si Australia) vor oferi informatii despre taxele de scolarizare, posibilitati de finantare, programele disponibile si procesul de aplicare.

Cu o oferta de mii de programe, destinatii cu taxe de scolarizare zero sau burse de pana la 100% din taxa de scolarizare, vizitatorii isi vor gasi o oferta care sa li se potriveasca.

Universitati de top prezente la Bucuresti

RIUF este singurul eveniment la care vor veni reprezentanti ai universitatilor de top din lume, fiind o ocazie unica de a afla cum se desfasoara procesul de aplicare si care sunt cele mai importante criterii de admitere. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanti de la Harvard, Stanford, Cambridge, King's College London, Hong Kong University of Science and Technology, University College London si Imperial College London vor avea sesiuni de prezentare despre ce inseamna sa fii student la o universitate de top din lume.

In plus, participantii la targ vor avea acces la zeci de standuri ale universitatilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Austria si alte 10 tari, la standuri ale organizatiilor care desfasoara programe de dezvoltare personala si profesionala. De asemenea, vizitatorii vor putea gasi cursuri de limbi straine, reduceri la carti de pregatire pentru testele necesare la admiterea in strainatate si multe altele. Lista completa a expozantilor poate fi vazuta aici.

Pentru a naviga mai usor prin lista lunga de universitati, vizitatorii au la dispozitie o platforma in care sa vada ce universitati desfasoara programe din domeniile de interes pentru ei. Astfel, pot veni pregatiti la eveniment pentru a obtine informatii personalizate privind aplicatia lor. Platforma poate fi accesata aici.

Prezentari despre oportunitatile disponibile

La RIUF au loc si sesiuni de prezentare, menite sa-i ajute pe cei ce vor sa afle mai multe detalii despre studiul intr-o anumita tara sau la o anumita universitate.

In cadrul lor vor fi prezentate informatii despre diferitele sisteme academice si particularitatile lor, despre campusurile si activitatile extra-scolare pe care universitatile le au pentru studenti, despre pasii necesari realizarii unei aplicatii la studii in strainatate, dar si despre oportunitatile de cariera si modul in care universitatile isi ajuta absolventii sa aleaga domeniul potrivit.

Aceste sesiuni sunt menite sa ofere participantilor informatii complete, pe care sa le ia in considerare atunci cand evalueaza programele de studiu si destinatiile potrivite pentru ei. Pentru a participa la prezentari, este necesara inscrierea pe site-ul RIUF.

Consiliere gratuita

Vizitatorii targului pot sa participe la sesiuni de consiliere gratuita in cariera si pentru realizarea aplicatiei la studii in strainatate. Astfel, pe baza unui test, ei pot afla care sunt domeniile potrivite pentru ei, in functie de aptitudinile si pasiunile lor.

Apoi, cu ajutorul consilierilor Edmundo, vizitatorii pot gasi programele de studiu din domeniile respective, in tarile de interes pentru ei. In plus, consilierii ii pot sprijini in realizarea unei aplicatii competitive si ii pot ajuta cu toate informatiile necesare pana ajung sa fie studenti internationali.

Burse in valoare de peste 500.000 de Euro

24 din cele peste 70 de universitati si institutii prezente la RIUF vor oferi burse, al caror cuantum total se ridica la peste 500.000 de Euro.

Bursele pornesc de la 1.000 de lire pe an (aproximativ 1.200 de euro) si pot ajunge chiar la peste 60.000 de dolari (aproximativ 45.000 de euro) pentru un program de MBA in Statele Unite.

Lista completa a burselor accesibile la targ poate fi gasita pe site.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ universitati strainatate, #cele mai bune universitati, #RIUF 2013, #Romanian International University Fair , #Stiri Educatie