Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Demisia ministrului Economiei poate afecta listarea la bursa a unor societati de utilitati din domeniul energiei.

Demisia ministrului Economiei poate afecta listarea la bursa a unor societati de utilitati din domeniul energiei.
Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, a declarat in exclusivitate pentru The Money Channel ca este posibil sa asistam la intirzieri in ceea ce priveste cotarea la BVB a societatilor Transgaz, Electrica si Distrigaz. Aceste companii ar urma sa fie listate conform strategiei de privatizare a fostului ministru al Economiei, Codrut Seres. Succesul inregistrat de oferta Transelectrica, prima companie din sistemul energetic listata la BVB, l-a determinat pe ministrul Economiei din acel moment, conservatorul Codrut Seres, sa dea ca sigura intrarea Transgaz pe bursa in primavara anului 2007. Seres spunea atunci ca Ministerul Economiei va continua privatizarea pe bursa a unor pachete de cate 5% din capitalul social al Electrica Oltenia, Electrica Moldova, Electrica Banat, Electrica Dobrogea, Distrigaz Sud si Distrigaz Nord.
In exclusivitate pentru The Money Channel, dupa demisia ministrului Codrut Seres, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, declara ca statul va continua privatizarile acestor societati pe piata de capital, "insa din cauza fluctuatiilor politice este posibil sa asistam la o intarziere a calendarului initial." Intrarea pe bursa a Romtelecom ar putea fi intarziata si ea de criza politica, a precizat in aceeasi interventie Directorul General BVB care ramane convins ca listarea societatii de telefonie se va face. La finele saptamanii trecute ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy a cerut anularea contractului de consultanta cu Credit Suisse pana la finalizarea anchetei in dosarul de spionaj in care este arestat si un reprezentant al ministerului.

Statul roman a privatizat in ultimii trei ani circa 75 la suta din numarul companiilor care opereaza pe piata petroliera, a distributiei de gaz si electricitate. In portofoliul statului au mai ramas societatile Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Nord si Romgaz.

The Money Channel

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 852 ori