Electrica a investit peste 900 milioane lei in distributia electricitatii

Marti, 01 Martie 2011, ora 11:47
1809 citiri
Electrica a investit peste 900 milioane lei in distributia electricitatii

Furnizorul si distribuitorul de electricitate Electrica SA a investit, intre 2007-2009, peste 900 milioane lei in extinderea si modernizarea retelelor de distributie a energiei electrice, inclusiv in realizarea de noi statii de transformare, a declarat pentru NewsIn directorul general Ioan Folescu.

"Electrica doreste sa se afirme ca actor strategic zonal, companie capabila sa se adapteze oricaror tendinte si cerinte ale pietei concurentiale din UE.

Societatea se pregateste sa isi consolideze pozitia de jucator important pe piata energetica romaneasca", a declarat pentru Agentia NewsIn directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu.

De asemenea, Electrica SA si-a planificat investitii de circa 225 milioane euro, in perioada 2010-2012, in retelele de distributie a electricitatii apartinand filialelor din Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord.

In ceea ce priveste investitiile planificate de companie pentru acest an, acestea se ridica la circa 100 milioane euro, si vor fi facute in reteaua de energie electrica a filialelor Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.

#electrica, #milioane, #distributia electricitatii , #stiri Electrica Muntenia Nord