Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrica: cifra de afaceri si profitul au scazut cu 35%, respectiv 33%, in 2009

Electrica: cifra de afaceri si profitul au scazut cu 35%, respectiv 33%, in 2009

Cifra de afaceri si profitul brut ale furnizorului si distribuitorului de energie electrica Electrica SA au scazut anul trecut cu 35%, la 4,9 miliarde lei, si respectiv cu 33%, la 1 miliard lei, potrivit rezultatelor estimate transmise de companie.

In 2008, rezultatul brut realizat a fost de circa 1,5 miliarde lei, iar cifra de afaceri de 7,6 miliarde lei. "Rezultatele financiare din 2008 au fost influentate de fondurile obtinute in urma finalizarii procesului de privatizare a Filialei de Distributie si Furnizare Muntenia Sud", spun reprezentantii Electrica.

De asemenea, potrivit acestora, rezultatul brut preliminat a se realiza in 2010, la nivelul grupului Electrica (Aparat Central si cele sapte filiale: trei de furnizare, trei de distributie si o filiala de intretinere si servicii energetice), este de aproximativ 0,1 miliarde lei, iar cifra de afaceri de circa 5 miliarde lei.


Electrica SA si-a propus pentru 2010 investitii de circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.


Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, compania deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1622 ori
Citeste mai multe despreelectrica energie profit