Electrica investeste 225 mil euro in distributia electricitatii

Marti, 04 Mai 2010, ora 13:44
1838 citiri
Electrica investeste 225 mil euro in distributia electricitatii

Furnizorul si distribuitorul de electricitate Electrica SA si-a planificat investitii de circa 225 milioane euro, pana in 2012, in retelele de distributie a electricitatii apartinand filialelor din Transilvania Nord,Transilvania Sud si Muntenia Nord, potrivit datelor transmise la solicitarea NewsIn.

"Aducerea la parametrii acceptabili a instalatiilor electrice din gestiunea operatorilor de distributie ce apartin Electrica SA este un proces indelungat, de circa 5-8 ani, si necesita resurse financiare importante in fiecare an", potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn.

De asemenea, in functie de nivelul investitiilor, reprezentantii companiei spun ca Electrica SA ar putea sa contracteze imprumuturi pentru finantarea acestora.

"Contractarea imprumuturilor, daca va fi cazul, se va face prin licitatie deschisa, putand participa orice banca ce va indeplini conditiile ce vor fi cuprinse in documentatia de atribuire", mai spun reprezentantii companiei.

Totodata, investitiile programate de companie pentru acest an se ridica la circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, compania deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#electrica, #investitii, #milioane, #euro, #electrcitate , #stiri Electrica Muntenia Nord