Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Filialele Electrica vor fi privatizate prin vanzare directa de actiuni si majorare de capital

Filialele Electrica vor fi privatizate prin vanzare directa de actiuni si majorare de capital
Ultimele trei filiale ale Electrica ramase in portofoliul companiei vor fi privatizate prin vanzarea directa a unui pachet de actiuni reprezentand 34-35% din capital si o majorare de capital prin care investitorul va detine 51% din titlurile fiecarei firme, potrivit ministrului Economiei, Codrut Seres.Majorarea de capital va avea loc concomitent cu vanzarea pachetului de actiuni de 34-35%, a declarat, luni, Codrut Seres. El a precizat ca cele trei companii vor fi privatizate separat, renuntandu-se la varianta vanzarii "la pachet".
Procesele de privatizare a firmelor Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud vor fi derulate in paralel.

Seres a afirmat, la 10 august, ca privatizarea celor trei filiale Electrica nu este posibila mai devreme de 2007, tinand cont de calendarul legislativ care trebuie respectat.

Consultantul autoritatilor la trecerea in proprietate privata a ultimelor filiale Electrica este grupul financiar Rothschild.

Patru dintre filialele Electrica au trecut in proprietate privata in perioada 2004-2005, fiind preluate de Enel (care a achizitionat Electrica Banat si Electrica Dobrogea), compania ceha CEZ (Electrica Oltenia) si grupul german E.ON (Electrica Moldova).

Grupul italian Enel a fost declarat castigator, in luna iunie, pentru preluarea Electrica Muntenia Sud.


Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 974 ori