Hidroelectrica ar putea fi listata la BVB pana la finele anului

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 13:08
1521 citiri
Hidroelectrica ar putea fi listata la BVB pana la finele anului

Hidroelectrica ar putea lista cel putin zece la suta din capitalul social la Bursa de Valori Bucuresti, pana la sfarsitul anului, a declarat directorul general al societatii, Traian Oprea. 'Ne putem lista la BVB fie ca o companie independenta, fie ca parte integrata a Companiei Energetice Nationale', a afirmat Traian Oprea.

In prezent, concentrarea economica a companiilor din domeniul energetic pentru formarea Companiei Energetice Nationale se afla la Consiliul Concurentei, care analizeaza operatiunea, potrivit declaratiilor reprezentantului Hidroelectrica.

Din companie ar urma sa faca parte cele doua complexuri energetice de la Rovinari si Turceni, Hidroelectrica, distributiile si furnizarile Electrica Muntenia Nord, Transilvania Sud si Transilvania Nord, service-urile, institutele de cercetare si proiectare aferente.

Traian Oprea a mai anuntat ca Hidroelectrica va vinde prin licitatie un pachet de 69 de hidrocentrale.

Compania Hidroelectrica are in vederea investitii de sase miliarde euro, in perioada 2007 - 2025, pentru retehnologizare si cresterea capacitatii, fondurile urmand sa fie asigurate din surse proprii si credite comerciale.

Hidroelectrica este furnizorul nationale de energie hidro, asigurand 33 la suta din productia totala de energie in Romania prin cele 307 centrale ale sale. Compania are o cifra de afaceri de 700 milioane euro cifra de afaceri.