Electrica a anuntat un profit brut de 10 ori mai mare

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 12:11
1636 citiri
Electrica a anuntat un profit brut de 10 ori mai mare

Electrica anunta pentru 2008 un profit brut preliminat de 1,8 miliarde lei, de peste 10 ori mai mare fata de profitul brut realizat in 2007, datorita privatizarii Electrica Muntenia Sud. 

"Rezultatul brut preliminat a se realiza in 2008, la nivelul grupului Electrica, este de aproximativ 1,8 miliarde lei, in timp ce rezultatul brut al activitatii desfasurate de Electrica, in 2007, a fost de circa 167 milioane lei. Diferenta dintre cele doua perioade se datoreaza faptului ca, in anul 2008, s-a finalizat procesul de privatizare a Filialei de Distributie si Furnizare Muntenia Sud", se arata in datele transmise de Electrica.

De asemenea, cifra de afaceri a anului trecut este estimata la 6 miliarde lei, cu 300 milioane lei mai mica fata de cifra de afaceri din 2007, de aproximativ 6,3 miliarde lei.

Electrica este o societate cu capital integral de stat, aflata in subordinea Ministerului Economiei.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5 milioane clienti.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capital, #electrica, #profit, #societate , #stiri Electrica Muntenia Sud