Electrica Muntenia Sud se va privatiza in 2006

Vineri, 04 Noiembrie 2005, ora 06:00
817 citiri

Societatea de Furnizare si Distributie a Energiei Electrice - Electrica Muntenia Sud va fi privatizata in prima jumatate a anului viitor, a declarat ieri, ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, informeaza Rompres. Seres a participat la summit-ul A"Emerging Europe EnergyA", organizat la Viena. A"Consultantul procesului de privatizare, PriceWaterHouseCoopers este in faza pregatirii documentelor finale necesare pentru participarea la procesul de privatizare si sper ca Electrica Muntenia Sud sa fie privatizata in prima jumatate a anului viitorA", a precizat Codrut Seres. Ministrul a declarat, de asemenea, ca cele zece companii interesate de privatizarea Electrica Muntenia Sud ar putea depune ofertele financiare si tehnice pana la 15 decembrie, insa este posibila si o devansare a acestui termen la cererea unuia dintre participanti, pentru ca acesta sa se familiarizeze cu piata energiei electrice din Romania. A"Dupa depunerea ofertelor, vor fi selectate cinci companii, care urmeaza apoi sa depuna oferte financiare imbunatatite si in urma analizei acestora va fi ales castigatorulA", a declarat Codrut Seres.

Cei zece investitori interesati de privatizarea Electrica Muntenia Sud sunt AES Corporation (SUA), CEZ (Republica Ceha), EnBW Energie AG (Germania), ENEL SpA (Italia), E.ON Energie AG (Germania), EVN AG (Austria), Gaz de France din Franta, Iberdrola (Spania), RWE Energy AG (Germania) si Union Fenosa International (Spania).

Privatizarea Electrica Muntenia Sud presupune cedarea unui pachet de 67,5% din capitalul social al companiei catre un investitor individual sau catre un consortiu, prin achizitionarea a 50% din actiuni si printr-o majorare de capital de pana la 67,5%.

Electrica Muntenia Sud are ca obiect principal de activitate distributia si furnizarea energiei electrice in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov si Giurgiu. Capitalul social al companiei, la data de 28 iulie 2005, era de 191,309 milioane lei noi, avand o cifra de afaceri de1,118 miliarde lei si peste un milion de consumatori. (F.M.)

Averea