Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cei 1.600 de mineri concediati de la CNH primesc joi preavizele

Cei 1.600 de mineri concediati de la CNH primesc joi preavizele

Cei 1.600 de angajati ce vor fi disponibilizati de la CNH Petrosani vor primi joi preavizele, urmand ca, la inceputul lunii aprilie, sa plece din companie, primind pana la 12 salarii compensatorii intre 6.300 lei si 25.200 lei, in functie de vechime, a declarat pentru NewsIn Constantin Jujan. 

"Joi (11 martie, n.r.), toti cei ce vor fi disponibilizati vor primi preavizele.

Perioada de preaviz dureaza 15 zile si mineri disponibilizati vor pleca astfel din companie la inceputul lunii aprilie.


Acestora li se va acorda totodata intre 3 si 12 salarii medii nete, in functie de vechimea pe care o au in minerit", a declarat joi pentru NewsIn directorul general al CNH Petrosani, Constantin Jujan.


Un salariu mediu net este de 2.100 lei, a precizat directorul general al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani.


Astfel, cei care au cinci ani vechime in minerit, vor primi trei salarii medii nete, cei care au intre 5 si 15 ani vechime vor primi sase salarii medii nete, cei cu o vechime intre 15 si 25 de ani in minerit primesc zece salarii medii nete, iar cei cu o vechime de peste 25 de ani, 12 salarii medii nete.


Constantin Jujan a precizat totodata ca, in prezent, negociaza cu sindicatele contractul colectiv de munca pentru 2010.


Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va disponibiliza in acest an 3.545 angajati din opt societati energetice din subordinea sa, cei mai multi provenind de la Compania Nationala a Huilei, care va concedia 1.600 mineri, potrivit unui anunt publicat la 15 februarie in Monitorul Oficial.


De asemenea, producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti va concedia 500 de angajati, in timp ce Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrocentrale Deva si Termoelectrica vor disponibiliza 300 de salariati fiecare.


Complexul Energetic Rovinari va disponibiliza 200 de angajati, iar Complexul Energetic Turceni 250 salariati


. Totodata, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin va concedia 95 angajati. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1698 ori
Citeste mai multe despremineri concediere cnh preaviz