CSAT a aprobat reorganizarea sectorului energetic in doua mari companii

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 17:40
1593 citiri
CSAT a aprobat reorganizarea sectorului energetic in doua mari companii

CSAT a aprobat in sedinta de joi reorganizarea in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a doua companii cu portofoliu mixt de centrale, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, informeaza NewsIn.

In cadrul primei sedinte a CSAT din 2010, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a prezentat masurile pentru reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului, avand ca obiectiv cresterea sigurantei si a securitatii in alimentarea cu energie.

CSAT a aprobat reorganizarea in cadrul Ministerului a doua companii cu portofoliu mixt de centrale.

Potrivit ultimului scenariu, in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu.

Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.

 

#csat, # reorganizare, # sector energetic , #stiri Electrocentrale Bucuresti