Guvernul discuta HG care permite infiintarea celor doua companii energetice

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 22:45
1605 citiri
Guvernul discuta HG care permite infiintarea celor doua companii energetice

Proiectul de Hotarare privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea producatorilor de energie electrica si termica de sub autoritatea Ministerului Economiei prin infiintarea Companiei Nationale Electra SA si Companiei Nationale Energetice SA se afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern.

Sedinta de Guvern este programata sa inceapa la ora 9.00. Un alt punct pe ordinea de zi este discutarea si adoptarea unei OUG pentru infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

CSAT a aprobat in sedinta din 21 ianuarie reorganizarea in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a doua companii cu portofoliu mixt de centrale, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In cadrul primei sedinte a CSAT din 2010, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a prezentat masurile pentru reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului, avand ca obiectiv cresterea sigurantei si a securitatii in alimentarea cu energie.

CSAT a aprobat reorganizarea in cadrul Ministerului a doua companii cu portofoliu mixt de centrale.

Potrivit ultimului scenariu, in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu.

Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #videanu, #companii energetice , #stiri Electrocentrale Bucuresti