Hotararea privind infiintarea Electra, suspendata de tribunal

Marti, 24 Mai 2011, ora 23:40
1572 citiri
Hotararea privind infiintarea Electra, suspendata de tribunal

Tribunalul Gorj a admis cererea formulata de Fondul Proprietatea SA si a decis suspendarea hotararilor adoptate de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Complexului Energetic Turceni din 19 noiembrie 2010, privind infiintarea gigantului energetic Electra, informeaza Newsin. 

"Cererea de suspendare a hotararilor actionarilor CE Turceni din 19 noiembrie 2010 a fost depusa de catre Fondul Proprietatea in data de 21 aprilie 2011.

Astfel, Fondul Proprietatea se opune aprobarii proiectului de fuziune pentru crearea unuia dintre cei doi campioni in energie, respectiv Compania Nationala Electra SA", se arata intr-un comunicat emis marti de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti reitereaza totodata angajamentul sau de a intreprinde toate masurile legale in vederea pastrarii valorii companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, "in scopul protejarii intereselor actionarilor sai".

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti este administrator unic al Fondului Proprietatea.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO). Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita,SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare.

Termenul de punere in functiune al celor doua mari companii a fost initial anuntat pentru 1 iulie 2010. La inceputul acestui an, Tudor Serban, consilier personal al ministrului Economiei, Ion Ariton, declara ca este posibil ca cei doi giganti energetici sa nu mai fie infiintati, avand in vedere ca acest proiect a fost amanat de mai multe ori. 

#infiintare electra, #fondul proprietatea, #complex energetic turceni, #energie , #stiri Electrocentrale Bucuresti