Investigatie privind infiintarea Electra si Hidroenergetica

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 14:06
1234 citiri
Investigatie privind infiintarea Electra si Hidroenergetica

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind infiintarea celor doua companii energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, pentru a evalua impactul acestei operatiuni asupra pietelor afectate, relateaza Mediafax.

"Vrem sa analizam compatibilitatea celor doua companii cu un mediu concurential normal, avand in vedere ca in urma restructurarii sectorului de productie a energiei exista premisele crearii sau consolidarii unor pozitii dominante.

De asemenea, functionarea noilor structuri poate duce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata comercializarii si furnizarii de energie electrica", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, intr-un comunicat.

Autoritatea pentru Concurenta va lua o decizie cu privire la infiintarea celor doua companii in cel mult cinci luni de la data la care notificarile au devenit efective.

Electra va fi formata prin fuziunea Complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Craiova, cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Nuclearelectrica, Hidroserv Ramicu Valcea si cu sucursalele Hidroelectrica din Ramnicu Valcea, Sibiu si Targu Jiu.

Hidroenergetica va cuprinde sucursalele Hidroelectrica din Bistrita, Buzau, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Cluj, Oradea, Sebes, Slatina si Caransebes, precum si filialele Hidroserv Bistrita, Curtea de Arges, Sebes, Hateg, Cluj, Portile de Fier si Slatina.

Din Hidroenergetica vor mai face parte Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, Compania Nationala a Huilei, termocentrala Paroseni si sucursala Termoserv Paroseni din Termoelectrica.

CH Hidroenergetica va avea ca obiect principal de activitate producerea energiei electrice, urmand a desfasura si activitati de furnizare de energie electrica, producere, transport, distributie si furnizare de energie termica si exploatare a minelor de huila. Guvernul vrea sa infiinteze Electra si Hidroenergetica pana la 1 iulie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investigatie, # electra, # hidroenergetica , #stiri Electrocentrale Bucuresti