ME: CNH Petrosani ar putea fi inchisa sau privatizata

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 17:59
1765 citiri
ME: CNH Petrosani ar putea fi inchisa sau privatizata

Cel mai mare datornic la bugetul statului, producatorul de huila CNH Petrosani, ar putea fi inchis sau privatizat, daca nu se gasesc solutii pentru a salva compania, a declarat luni pentru NewsIn secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban.

"Ministerul Economiei a prezentat luni FMI programele pe care le are in vedere in privinta Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, Termoelectrica si Electrocentrale Bucuresti (ELCEN). Pentru CNH, au cerut reducerea subventiei, iar pentru Termoelectrica si ELCEN, rezolvarea datoriilor vechi, pentru a scapa de monitorizare. La FMI, nu exista cuvantul subventie, acesta nu e in politica FMI", a precizat Tudor Serban.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei spune ca pentru CNH sunt trei variante posibile: inchiderea companiei, privatizarea ei sau gasirea de solutii pentru a nu-i mai acorda subventii.

"Dar, ca sa nu le mai acordam subventii, este necesara marirea productiei, reducerea personalului si sa se concentreze numai pe minele care sunt eficiente", a precizat Tudor Serban, care a subliniat ca in acest an CNH va disponibiliza 600 de angajati, iar anul viitor alte 1.100 de persoane.

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 622 din 20 mai, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani va beneficia in acest an de subventii totale in valoare de 281 milioane lei.

 

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventii, # cnh, # solutii, # companie, # privatizare, # inchidere , #stiri Electrocentrale Bucuresti