Ministerul Economiei va disponibliza 3.545 angajati din sapte societati energetice

Luni, 15 Februarie 2010, ora 17:24
1390 citiri
Ministerul Economiei va disponibliza 3.545 angajati din sapte societati energetice

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va disponibiliza in acest an 3.545 angajati din sapte societati energetice din subordinea sa, cei mai multi provenind de la Compania Nationala a Huilei, care va concedia 1.600 mineri, potrivit unui anunt publicat luni in Monitorul Oficial, citat de NewsIn.

De asemenea, producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti va concedia 500 de angajati, in timp ce Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrocentrale Deva si Termoelectrica vor disponibiliza 300 de salariati fiecare.

Complexul Energetic Rovinari va disponibiliza 200 de angajati, iar Complexul Energetic Turceni 250 salariati.

Totodata, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin va concedia 95 angajati.

Angajatii concediati vor beneficia de prevederile OUG nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, se arata in HG din Monitorul Oficial.

Secretarul de stat din Ministerului Economiei, Tudor Serban, spunea la 14 ianuarie, ca aproximativ 2.900 de angajati vor fi disponibilizati in acest an de la Compania Nationala a Huilei (CNH), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), complexurile energetice Rovinari si Turceni si compania Termoelectrica.

In 2009, ministerul a disponiblizat 2.030 de angajati din 13 societati aflate sub autoritatea sa.

Cele mai multe disponibilizari s-au facut in 2009 la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, unde au fost concediati 600 de angajati din cei 9.000, la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) - Drobeta Turnu Severin (306) si la Termoelectrica (200).

De asemenea, la Complexurile Energetice Turceni si Craiova au fost disponibilizati cate 150 de angajati, iar la Electrocentrale Bucuresti alte 100 de persoane au ramas fara slujba.

La Minbucovina Vatra Dornei, 137 de salariati si-au pierdut slujba, in timp ce la Moldomin - Moldova Noua, 102 angajati au fost concediati.

Alte societati la care s-au facut concedieri colective in 2009 sunt Complexul Energetic Rovinari (75 angajati), Electrocentrale Deva (70 angajati), Electrocentrale Galati (60 angajati), Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti (45 angajati) si Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului "Minvest" Deva (cu 35 angajati disponibilizati). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#disponibilizari, #economie, #energetice, #minister, #societati , #stiri Electrocentrale Bucuresti