Electrolux a raportat pierderi nete trimestriale de 57 milioane dolari

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 10:23
1200 citiri
Electrolux a raportat pierderi nete trimestriale de 57 milioane dolari

Electrolux AB, al doilea producator mondial de electrocasnice, a anuntat azi pierderi nete de 474 milioane coroane suedeze (57 milioane dolari) in al patrulea trimestru, marcand cele mai mari pierderi trimestriale din ultimii sase ani, anunta Bloomberg.

Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi de 432 milioane coroane suedeze, in timp ce vanzarile au crescut cu 3,7%, la 28,7 miliarde coroane suedeze. Anul trecut, compania inregistrase un profit de 1,13 miliarde coroane suedeze, potrivit unui comunicat al companiei.


Anul trecut, Electrolux a disponibilizat 4.000 de angajati, in contextul in care consumatorii nu au mai investit in schimbarea produselor electrocasnice.
"Nu vom asista la revenirea pietei pe termen scurt. Situatia din 2009 nu va fi mai usoara", a declarat presedintele executiv al companiei, Hans Straaberg.
Grupul, ce a inregistrat rezultate slabe in primul si al doilea trimestru, si-a revenit in al treilea, generand un profit net de 847 milioane coroane suedeze (84,7 milioane euro).

Electrolux este al doilea producator de electrocasnice din lume, avand mai mult de 40 de milioane produse vandute in 150 de tari anual. Electrolux este producator de aspiratoare, masini de spalat, congelatoare si frigidere, iar printre brandurile sale se numara AEG, Zanussi, Eureka si Frigidaire. Grupul suedez este prezent in Romania inca din 1995.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, # pierderi, # electrocasnice , #stiri Electrolux