Electrolux prezinta un nou concept de laptop, util pentru gatit

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 15:00
1926 citiri
Electrolux prezinta un nou concept de laptop, util pentru gatit

Conceptul Mobile Kitchen de la Electrolux, realizat de designerul Dragan Trencehsky, este un laptop cu ajutorul caruia poti felia mezelurile, poti gati la tigaie si poti accesa Internetul, in acelasi timp.

Ideea e ca dispozitivul sa aiba o plita incorporata, un taietor si un LCD cu touchscreen. Poti folosi monitorul pentru a cauta retete pe net sau pentru a vedea video-uri despre cum sa gatesti, scrie News Yahoo!.

Dispozitivul ar avea un webcam incorporat ca in oricare alt laptop, cu ajutorul caruia poti discuta cu prietenii tai care te-ar putea asista in intreg procesul de gatire.

Chiar daca este ideal pentru spatii mici sau pentru cei care calatoresc des, specialistii pun la indoiala posibilitatea ca prototipul sa fie realizat, din cauza apropierii foarte mari intre generatorul de caldura si diferite componente ale calculatorului.

In plus, orice tigaie incalzita va face mizerie in jur, iar monitorul, in acest caz, este cel mai expus. Si chiar daca razatoarea extensibila arata bine in context, bucatile de cascaval, morcov sau sunca vor murdari si monitorul si restul dispozitivului, destul de tare.

Limitele pe care le impune viata reala acestui sistem vor impiedica, probabil, realizarea conceptului, insa orice pasionat de gastronomie poate sa viseze inca la ziua in care va gati in acelasi timp cu rularea video-urilor despre reteta incercata, la cativa centimetri de degete.

Pana atunci, vor trebui sa se obisnuiasaca sa ne foloseasca iPad-ul in bucatarie, la o distanta sigura de tigaia incinsa, desigur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electrolux, #laptop electrolux, #laptop gatit , #stiri Electrolux