Piata electrocasnicelor incorporabile ar putea creste cu 30% in acest an

Vineri, 25 Mai 2007, ora 14:09
1446 citiri

Piata electrocasnicelor incorporabile ar putea urca cu 30% in acest an si ar putea atinge o valoare de aproximativ 13 milioane de euro, preconizeaza distribuitorii de astfel de produse, citati de mediafax. Ei spun ca piata va fi stimulata de numarul tot mai mare de ansambluri rezidentiale cu apartamente complet utilate si de cresterea puterii de cumparare.

"Valoarea pietei s-a ridicat anul trecut la circa 9,5 milioane de euro. Anul acesta estimam o crestere de 30 la suta sau chiar mai mult, avand in vedere ca in 2006 piata si-a dublat valoarea", a declarat agentiei Mediafax directorul diviziei built-in a Electrolux Romania, Radu Ilie.

Fara a indica valoarea pietei, reprezentantii diviziei locale de distributie a grupului Whirlpool apreciaza o dezvoltare de minim 30 de procente a acestui segment in 2007.

Avansul vanzarilor va fi influentat in special de dezvoltarea constructiilor de locuinte

Numarul mare de locuinte nou construite va duce la cresterea vanzarilor de mobila si electrocasnice, care pot fi incluse in dotarea apartamentelor sau cumparate ulterior de catre proprietari, spun distribuitorii.

"Pe trendul de continua crestere, ca urmare a construirii si finalizarii unui numar mare de locuinte si pe fondul reorientarii preferintelor consumatorilor catre acest tip de produse, estimez ca pana la finele lui 2007 va avea loc o dezvoltare a pietei de electrocasnice incorporabile cu aproximativ 10 procente fata de anul trecut", a afirmat directorul general Franke Romania, Valeriu Cobaschi.

Potrivit reprezentantului Electrolux, datele referitoare la numarul de locuinte noi care vor fi terminate finaliza in acest an si numarul mare de complexuri rezidentiale aflate in costructie vor determina o urcare semnificativa a vanzarilor de echipamente incorporabile.

"Cresterea de anul trecut, de peste 100%, inregistrata de Whirlpool pe segmentul electrocasnicelor incastrabile s-a datorat faptului ca proprietarii noilor case construite, dar si cei care au modificat si renovat apartamentele, extinzand spatiul dedicat bucatariei, au preferat acest tip de produse", afirma, la randul sau, directorul de marketing Whirlpool Romania, Mioara Bolozan.

Puterea de cumparare in crestere va sustine si ea avansul pietei de "built-in" in urmatorii ani

Plasate in categoria de produse premium, aparatele incorporabile reprezinta circa 6% din vanzarile de electrocasnice, in timp ce in Europa de Vest proportia acestora este mult mai mare.

"Consumatorii romani se indreapta tot mai mult catre segmentul premium, cifrele de anul trecut ilustrand clar aceasta tendinta. Este vorba despre dorinta de a avea si de a se bucura mai mult de produse de calitate, despre cresterea puterii de cumparare in randul unor anumite segmente de consumatori si, pe viitor, si de relaxarea fiscala", apreciaza Mioara Bolozan.

La randul sau, directorul general Franke Romania considera ca vanzarile de produse incorporabile cresc in detrimentul celorlalte electrocasnice.

"Piata autohtona tinde sa se apropie, ca si obiceiuri de consum, de piata italiana, unde majoritatea gospodariilor detin aparatura electrocasnica incorporabila. La noi, numarul este inca mult mai redus, insa ma astept ca, nu peste foarte multi ani, lucrurile sa se schimbe", considera oficialul Franke.

Gama de electrocasnice incorporabile, denumite si incastrabile sau built-in, include cuptoare, plite, hote, masini de spalat vase, echipamente frigorifice, expresoare de cafea, cuptoare cu microunde, masini pentru facut gheata si apa carbogazoasa sau televizoare incorporabile, produsele fiind concepute pentru a putea fi integrate in mobilierul de bucatarie.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...