Elena Udrea: MDRT a primit cu 11% mai putin fata de bugetul rectificat pe 2011

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 13:19
1559 citiri
Elena Udrea: MDRT a primit cu 11% mai putin fata de bugetul rectificat pe 2011

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat luni ca ministerul sau a primit cu 11% mai putini bani fata de bugetul rectificat pe 2011 si ca incearca sa atraga parteneri privati.

Ea a spus ca incearca sa gaseasca solutii de finantare noi, facand referire la Programul National de Dezvoltare si Infrastructura (PNDI), precizand ca banii au fost folositi pana acum pentru a termina investitiile incepute.

"Incercam sa finantam lucrarile care sunt in derulare. Avem facturi neplatite de un miliard de lei si bugetul nu ne ajunge sa platim ce s-a facturat. Ministerul are contracte cu companii mici care daca nu-si primesc banii de la stat risca sa intre in faliment si atunci oamenii vor fi dati afara. (...) Cred ca daca se gasesc bani de la alte ministere ce nu i-au folosit, ei sunt bine veniti la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului", a spus Elena Udrea la Comisiile pentru administratie publica ale Senatului si Camerei Deputatilor.

In cadrul sedintei ministrul Dezvoltarii a vorbit in fata membrilor comisiei despre majoritatea proiectelor sale, aratand ca acestea se finanteaza si se deruleaza in colaborare cu autoritatile locale.

Elena Udrea a subliniat ca se pronunta pentru descentralizare si spera ca aceasta sa se faca efectiv din 2012.

In ceea ce priveste PNDI, ministrul Dezvoltarii a respins acuzatiile opozitiei care fac referire la faptul ca acest program ar fi unul "cu dedicatie".

"Sunt ipocriti, nu toata opozitia acuza acest program, ci liderii ei. E un program care se refera la autoritatile locale si va spun ca doua treimi din judetele tarii apartin PSD si PNL si numai o treime PDL. E o ipocrizie sa critici acest program", a spus Udrea.

Legat de salile de sport, ea a mai aratat ca in mandatul sau au fost construite numai 15 sali de sport si a continuat lucrarile la cele incepute, incercand sa prioritizeze programele. Elena Udrea a spus ca salile de sport sunt necesare, mai ales acolo unde este si infrastructura educationala, nu unde ele stau inchise si sunt folosite ca sali pentru nunti si botezuri.

#Elena Udrea buget, #buget turism 2012 , #Ministrul Turismului