Udrea: Turismul a crescut in Delta si statiunile balneare

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 18:20
1934 citiri
Udrea: Turismul a crescut in Delta si statiunile balneare

Delta Dunarii a inregistrat in primele noua luni cea mai mare crestere a numarului de turisti straini, de 45%, iar statiunile balneare in randul turistilor romani, lucruri care, in opinia ministrului Elena Udrea, sunt o dovada a faptului ca "acolo unde pune mana MDRT se face treaba".

Astfel, Delta Dunarii a inregistrat in primele noua luni o crestere de 45,2% a numarului de turisti straini fata de aceeasi perioada din 2010, urmata de statiunile balneare (16,5%), localitatile mici, satele si orasele (16,1%), Bucuresti si orasele mari (12,4%) si statiunile montane (11,2%), potrivit datelor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Delta Dunarii revine in topul destinatiilor turistice cu cea mai mare crestere a numarului de turisti straini, in timp ce statiunile balneare au inregistrat cele mai mari cresteri in preferintele turistilor romani. Per ansamblu, Romania a atras in primele noua luni ale anului cu 12,6% mai multi turisti straini fata de anul trecut", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, in ceea ce priveste preferintele turistilor romani, au fost inregistrate cresteri la nivelul statiunilor balneare (23,7%), al Bucurestiului si oraselor mari (20,7%), al statiunilor montane (17,9%) si al localitatilor mici, sate si orasele (15,7%).

In primele noua luni fata de aceeasi perioada din 2010, numarul de turisti romani a avut o crestere de 16,9%.

"Vorbim despre cresteri de aproape 50% a turismului in Delta Dunarii intr-un singur an! De ce alta dovada mai clara este nevoie pentru a arata ca ceea ce facem astazi facem bine? De cand am preluat conducerea acestui minister, am investit in Delta cat n-a investit nimeni in ultimii 20 de ani", a declarat ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea.

"Am readus acest produs turistic in atentia tuturor, a opiniei publice, a investitorilor si, iata, deja si in atentia romanilor, pentru care statiunile balneare au devenit prima destinatie turistica din punct de vedere a cresterii numarului de turisti, cat si in randul strainilor, care, dupa Delta Dunarii, au preferat statiunile balneare" a mai spus aceasta.

Udrea a accentuat faptul ca aceste cifre inseamna o relansare a turismului romanesc, cu rezultate din ce in ce mai vizibile, neuitand sa precizeze ca "acolo unde pune mana Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se face treaba".

Ministrul a adaugat ca s-a inaugurat portul din Sfantu-Gheorghe si Triunghiul Manastirilor, drumul care leaga manastirile dobrogene Celic Dere, Saon si Cocosu.

Ministerul Turismului a investit si in plaja si portul turistic de la Sulina.

In perioada 2009 - 2011, au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene si de la bugetul national de 812 milioane de euro.

La acestea s-au adaugat planurile de actiune de coordonare a domeniul, respectiv Planul Strategic si Operational de Marketing Turistic al Romaniei 2011 - 2015, Planul Strategic si Operational de Marketing Turistic pentru Bucuresti 2011 - 2015, Strategia de Creare si Promovare a Brandului National de Turism, Strategia Nationala de Dezvoltare a Ecoturismului, Strategia Nationala de Dezvoltare a Turismului Balnear.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT) este o unitate aflata in coordonarea MDRT, care realizeaza analize folosind datele Institutului National de Statistica (INS), ale Bancii Nationale a Romaniei si ale mai multor organisme internationale de cercetare a turismului.

#Ministerul Turismului investitii, #relansare turism Romania , #Ministrul Turismului