9 mil. lei pentru sistemul de salvare montana a Gorjului

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 12:25
1804 citiri
9 mil. lei pentru sistemul de salvare montana a Gorjului

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat contractul de finantare prin POR pentru Realizarea sistemului integrat de salvare montana a judetului Gorj, valoarea proiectului, care se va derula pe parcursul a 19 luni, fiind de 9,20 milioane lei, conform NewsIn.

"Proiectul isi propune valorificarea resurselor naturale in scop turistic prin asigurarea conditiilor specifice de siguranta a turistilor in arealul muntos gorjean, amenajarea a noua posturi salvamont prin construirea a sase cladiri (Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Pades, Schela) si reabilitarea a trei cladiri existente (Tismana, Bumbesti -Jiu, Stanesti), precum si dotarea celor noua posturi salvamont cu mijloace si echipamente specifice asigurarii conditiilor optime de salvare in arie montana", spun reprezenatntii MDRT.

Grupul tinta vizat este reprezentat de turistii practicanti de sporturi de iarna si turism montan, turistii aflati in dificultate, rataciti, bolnavi, disparuti sau accidentati in zona montana, care vor dispune de o activitate preventiva si salvare eficienta, administratiile publice locale partenere in cadrul proiectului, proprietarii de structuri de primire turistica/agrement turistic, operatori in turism si alte entitati cu activitati turistice, potentiali investitori.

Valoarea toala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 19 luni, este de 9.203.949 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 7.108.217 lei.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#salvare montana, #elena udrea, #por , #stiri Elena Udrea