Al.Mazare: Elena Udrea nu ia masuri concrete pentru turism

Marti, 02 Iunie 2009, ora 15:19
1647 citiri
Al.Mazare: Elena Udrea nu ia masuri concrete pentru turism

Senatorul PSD Alexandru Mazare a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca asteapta masuri concrete din partea ministrului Turismului, Elena Udrea, si nu campanii "lipsite de continut", transmite corespondentul NewsIn.

"Am vazut-o cu totii pe Elena Udrea: se suia pe cal, facea fel de fel, oua vopsite. Eu astept din partea ministrului Turismului niste masuri concrete, viabile si adevarate, nu chestii de-astea, ca facem un imn, ca facem o campanie lipsita de continut. Merg prin Mamaia si vad bannere Romania-Land of Choice. Nu aici trebuie sa promovam, in Mamaia", a afirmat senatorul.

Mazare a precizat ca asteapta in primul rand masurile fiscale. "Nu putem sa facem turism competitiv cu TVA 19 la suta cand vecinii din Bulgaria au 6 la suta TVA-ul pentru servicii turistice externe. Nu putem sa facem turism cata vreme impozitul pe profitul reinvestit este de la cota de 16 la suta, trebuie sa fie zero. Tot ceea ce investitorii castiga si investesc in turism trebuie sa fie cu zero impozitare. Trebuie sa gasim solutii pentru a ajuta finantarile in turism, sa cream un fond prin care sa subventionam creditele pentru tot ceea ce inseamna investitie in turism", a mai spus senatorul.

Alexandru Mazare a mai spus ca Romania trebuie sa aiba "o politica coerenta pentru infrastructura". "Nu putem sa facem aici turism cata vreme linia ferata nu mai este reparata si facem sase ore de la Bucuresti la Constanta. Autostrada… n-am mai auzit nimic despre ea. Daca vrem sa mergem in august din Constanta pana in Mangalia facem doua ore si jumatate", a sustinut Mazare.

Acesta ii cere ministrului si masuri care vizeaza un act unic de control al prestatorilor de servicii. "Nu mai vrem sa se napusteasca ca haitasii toate institutiile, si politie economica si DSV-ul si toata lumea, sa-i calareasca pe agentii economici. Daca doamna ministru nu intelege sa-si asume acest pachet substantial, consistent, atunci o sa-l facem noi, la nivelul PSD-ului. Vorbesc si cu colegii mei din Senat, o sa-l introducem si ne vom declara noi promotorii turismului in Romania, fara tam-tam si acest spectacol pe care-l face Elena Udrea, lipsit de orice substanta. Pana acum nu am identificat nici o masura reala care sa ajute turismul in Romania, nimic, numai lucruri superficiale, lucruri de imagine. Este mult prea putin", a mai afirmat Alexandru Mazare.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masuri, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea