Autoritatile din Covasna intentioneaza sa amenajeze o telegondola spre Lacul Sfanta Ana

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 01:41
1333 citiri
Autoritatile din Covasna intentioneaza sa amenajeze o telegondola spre Lacul Sfanta Ana

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va sprijini realizarea unui proiect privind amenajarea unei telegondole spre Lacul Sfanta Ana, care implica interzicerea accesului cu masini in ariile protejate si zona lacului.

Elena Udrea a declarat, vineri, ca imediat dupa ce va fi finalizata documentatia pentru acest proiect, el va fi cuprins cu siguranta in totalitate in investitiile ministerului, intrucat acolo se doreste crearea unei infrastructuri pe cablu care sa opreasca accesul autoturismelor in aria protejata si a lacului.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, in prima faza au solicitat fonduri pentru a face proiectul acestui program, adica aproximativ 100.000 de euro.

"Este o investitie majora, dar ne-am gandit foarte mult, specialistii ministerului au fost acolo ?i este in faza de a primi finantare de la minister pentru a face proiectul pentru lansarea acestui program.

De la Bixad este o pasune pana sus, cam pe 2 km, ?i acolo ar fi o parcare mare, amenajata european. De acolo in sus vrem sa fie inchis circulatiei publice, sa se mearga numai pe jos, cu bicicleta sau cu ma?ini ecologice, pentru ca rezervatia este de interes major, unica in Romania", a declarat Tamas Sandor.

Ministrul Dezvoltarii Regionale ?i Turismului, Elena Udrea, a inaugurat, vineri, in statiunea Covasna, Centrul Turistic ?i de Informare, care a fost finantat din fondurile ministerului, a participat la investirea celor doi subprefecti propusi de PDL in judetul Covasna ?i a vizitat Comandaul ?i statiunea ?uga? Bai.

Elena Udrea nu a plecat din Covasna cu mana goala. Ea a primit de la presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, o sticla de afinata si o carte de bucate in limba maghiara, "Gusturi transilvanene", din care a evidentiat cateva retete cu afine.

Glumind, Udrea a spus ca acum consilierul ei pe turism din Covasna, Olosz Szablocs, va trebui sa si gateasca, urmand retetele din cartea in limba maghiara. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#ana, #autoritati, #covasna, #sfanta, #telegondola , #stiri Elena Udrea