Bisericile fortificate din Ardeal, in circuitul turistic

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 04:01
3634 citiri
Bisericile fortificate din Ardeal, in circuitul turistic

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Sovata ca ministerul lucreaza la un proiect de introducere a bisericilor fortificate din Ardeal in circuitul turistic, transmite corespondentul NewsIn.

"La minister s-a lucrat deja la un astfel de produs turistic pe care intentionam sa il organizam si la nivel intern si sa il promovam si la nivel european, avem in vedere bisericile fortificate din Ardeal si speram ca acest produs turistic sa fie unul de mare succes.

Sigur, el va trebui sa fie implementat de operatorii de turism", a declarat Elena Udrea. Ministrul a adaugat ca prin acest proiect doresc sa satisfaca "dorinta de turism cultural care a fost identificata la nivel international".

"Tot mai multi turisti sunt dornici de astfel de circuite culturale, istorice, religioase, daca ne referim la bisericile vechi din Bucovina sau Oltenia si atunci pentru a gasi cheia cu care sa aducem turistii in Romania ne-am implicat in crearea unui astfel de circuit turistic", a afirmat ministrul.

In alta ordine de idei, Elena Udrea a spus ca va solicita Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Regional mutarea unor fonduri nefolosite de pe Axa 4, pe Axa 5, pentru a putea fi folosite in investitiile in infrastructura de turism.

"De la comitetul de monitorizare speram sa reusim sa mutam banii nefolositi de pe Axa 4, pe Axa 5, pe 5.2, la investitii in infrastructura de turism. Cred ca vom putea, pentru ca sunt in cadrul aceluiasi program operational, sunt bani care pana acum nu au fost accesati pentru ca sunt destinati unui program care e greu sa fie derulat in Romania din cauza conditiilor.

Si atunci putem sa luam banii aceia nefolositi sa-i alocam intr-un domeniu extrem de accesat, acela al investitiilor in turism", a declarat ministrul. Elena Udrea a mai spus ca a solicitat Comitetul de Monitorizare ca in luna mai sa aloce 200 de milioane de euro pe Axa 5.2, urmand ca banii sa fie directionati catre proiecte care se dezvolta in statiuni tursitice balneare. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#elena udrea, #biserici fortificate, #ardeal, #circuit turistic , #stiri Elena Udrea