Boc a atentionat prefectii sa nu intarzie cu documentatia pentru programul "Renasterea Satului"

Sambata, 27 Martie 2010, ora 22:30
1113 citiri
Boc a atentionat prefectii sa nu intarzie cu documentatia pentru programul "Renasterea Satului"

Premierul Boc a declarat intr-o videconferinta cu prefectii ca se apropie termenul limita pentru depunerea documentatiilor privind programul "Renasterea Satului", atentionandu-i ca "nu se admite niciun fel de intarziere" in transmiterea dosarelor necesare catre institutiile responsabile.

"Distinsi prefecti, in 31 martie expira termenul pentru comunicarea la Guvern a hotararilor de Consiliul Local din judetele pe care le reprezentanti cu privire la programul '10 case pentru specialisti'. Nu se admite niciun fel de intarziere", le-a spus Boc prefectilor.

El a atras atentia ca acest program este un proiect "extrem de important" al Guvernului si roaga prefectii sa trimita cat mai rapid documentatia cu listele celor care s-au incadrat in cerintele proiectului. "Va atrag atentia ca nici o zi sa nu aveti intarziere in comunicarea datelor oficiale", le-a mai spus Boc.

La randul sau, ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a intervenit de la Constanta, spunand ca ANL centralizeaza in jur de 5000 de solicitari din teritoriu privind acest program si aratand ca "prefectii au trecut la treaba".

"Rugamintea ar fi catre prefecti sa grabeasca transmiterea solicitarilor catre ANL, pentru ca la 31 martie noi vom avea, conform principiului 'primul venit, primul servit', noi deja vom stabili care sunt primele amplasamente pentru care demaram procedurile", a spus Udrea.

Executivul a aprobat in februarie Hotararea privind Programul "Renasterea satului romanesc - 10 case pentru specialisti", avand drept scop atragerea specialistilor in mediul rural.

Programul urmeaza a fi derulat prin Agentia Nationala pentru Locuinte, in urma propunerilor primite de la autoritatile administratiei publice locale, cu finantare din surse ale bugetului de stat alocate cu aceasta destinatie prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Acest program prevede construirea a cate zece locuinte de serviciu in fiecare comuna din Romania, in mod exceptional numarul acestora putandu-se ridica la maximum 15, acolo unde sunt inregistrate mai multe cereri in acest sens.

Locuintele urmeaza a fi distribuite spre inchiriere tinerilor specialisti care decid sa isi desfasoare activitatea in comunitatea respectiva si care nu detin in proprietate o locuinta aflata in perimetrul comunei.

Cele zece locuinte urmeaza a fi repartizate prioritar tinerilor specialisti cu varsta sub 35 de ani, personalului didactic (minimum 50%), medicilor si asistentilor medicali si politistilor, acolo unde este cazul. 

#boc, #prefecti, #renasterea satului , #stiri Elena Udrea