Bute va promova brandul turistic al Romaniei

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 12:23
1404 citiri
Bute va promova brandul turistic al Romaniei

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va sustine financiar un meci al lui Lucian Bute la Bucuresti anul viitor, in cadrul parteneriatului semnat cu pugilistul roman, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Elena Udrea.

"Ne-am dori ca unul dintre meciurile pe care Lucian Bute le va avea in viitor sa fie in Bucuresti, iar colaborarea pe care am semnat-o prevede si sustinerea de catre MDRT a acestui lucru, pentru ca un astfel de meci va atrage atentia intregii lumi asupra Bucurestiului", a adaugat Udrea.

Ea a spus ca in contractul cu Bute se prevede posibilitatea participarii acestuia la evenimentele de promovare a brandului turistic si promovarea Romaniei ori de cate ori va avea ocazia.

In plus, Bute va trebui sa poarte imaginea brandului la toate meciurile pe care le va discuta.

"Pentru mine e o mare onoare sa fie alaturi de alti sportivi care au promovat Romania. Sper din tot sufletul sa boxez anul viitor, in vara in Romania", a declarat Lucian Bute.

El crede ca meciul ar trebui disputat in Bucuresti si, deoarece Sala Polivalenta ar fi foarte mica, Bute propune disputarea meciului pe stadionul "Lia Manoliu" sau pe Cotroceni.

"Cred ca 10.000-15.000 de romani pot veni ca sa ma sustina", apreciaza pugilistul.

Udrea a explicat ca sprijinirea financiara a meciului de box la Bucuresti face parte din campania de promovare a brandului, care va fi finantata din fonduri europene.

Pentru crearea si promovarea brandului turistic, Uniunea Europeana a alocat Romaniei 75 milioane euro pana in 2013. Din acestia, pentru crearea brandului s-a cheltuit mai putin de 900.000 euro, restul banilor urmand sa fie alocati promovarii acestuia.

Udrea a evitat sa anunte suma cu care va fi sustinuta disputarea meciului in Romania si nici cu cat va fi remunerat Lucian Bute pentru campania de promovare.

"Deocamdata nu avem o evaluare, nu avem detalii tehnice. Acest parteneriat presupune foarte multe actiuni, inclusiv spoturi financiare. E un parteneriat care presupune si costuri, dar n-am discutat inca despre acestea cu Lucian Bute", a adaugat ea.

Udrea crede ca prin campaniile pe care ministerul le va desfasura alaturi de Bute, turismul romanesc va fi facut atractiv pentru pietele din America de Nord, unde sportivul este cel mai cunoscut.

"Lucian Bute va purta frunza", a mai spus Udrea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#lucian, #bute, #brand, #turistic, #romania, #udrea , #stiri Elena Udrea