Campulung Moldovenesc va dispune de fonduri europene de 19,5 mil lei

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 11:29
1161 citiri
Campulung Moldovenesc va dispune de fonduri europene de 19,5 mil lei

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat vineri doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al orasului Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, in valoare totala de 19,5 milioane lei, anunta NewsIn.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, obiectivul PIDU depus de municipiul Campulung Moldovenesc, in cadrul Axei Prioritare 1 - Subdomeniul major de interventie "Centre Urbane", il reprezinta dezvoltarea durabila a zonei Stadion, Centru si Bodea din municipiu, printr-o abordare integrata.

Astfel, proiectul "Cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii in cartierele Stadion, Centru si Bodea" va urmari instalarea unui sistem de monitorizare (26 camere de supraveghere, 26 lentile pentru camere IP, doi stalpi de amplasare), a unui sistem de transport al informatiei prin sistemul wireless (33 echipamente acces point, 31 tablouri electrice pentru exterior) si a unui sistem de receptionare a imaginilor (trei sisteme de calcul pentru dispecerat), prin care vor fi supravegheate 30 locatii.

Valoarea totala a acestuia este de 483.355 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 327.682 lei.

Totodata, modernizarea spatiilor publice urbane din cartierele Stadion, Centru si Bodea vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii stradale si a spatiilor verzi aferente strazilor din cele trei cartiere, in vederea regenerarii arealului urban si sprijinirii dezvoltarii durabile a municipiului.

Valoarea totala a proiectului este de 24.974.628 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 19.186.696 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#campulung, #europene, #fonduri, #lei, #milioane, #moldovenesc , #stiri Elena Udrea