Cartierul ANL Ghencea va fi primul de tip eco din tara

Vineri, 18 Martie 2011, ora 14:51
2863 citiri
Cartierul ANL Ghencea va fi primul de tip eco din tara

Ansamblul de locuinte in regim ANL din cartierul Ghencea din Capitala, cel mai mare din tara, va fi primul eco-cartier din Romania si va cuprinde cel putin 10.000 de locuinte si chiar o sala polivalenta, a declarat vineri Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, informeaza NewsIn.

"Costurile acestui proiect sunt foarte mari, iar noi ne dorim sa il terminam cat mai repede. Va fi primul eco-cartier care se va construi in Romania. Minim jumatate din locuinte vor fi destinate celor care lucreaza in sectorul apararii si sigurantei nationale.

Prin crearea unui eco-cartier, unic la nivelul Bucurestiului, se are in vedere revitalizarea economica si sociala si se vor crea locuri de munca", a declarat Elena Udrea, la o intalnire cu presa pe terenul pe care va fi dezvoltat cartierul.

Terenul pe care se va construi cartierul ANL, in suprafata totala de 101,5 hectare, se afla in prezent in administrarea Ministerului Apararii Nationale (MApN), care in curand il va pune la dispozitia Primariei Sectorului 5 al Capitalei.

Din intreaga suprafata, pe 66,6% se vor construi locuintele, 15,5% vor ocupa parcurile, 8,13% bazele sportive, iar 1,4% infrastructura sociala.

"Este un teren cu potential strategic pentru Bucuresti, prin dimensiune, regim de proprietate si nu necesita costuri de expropiere. Asteptarile sunt foarte mari pentru ceea ce urmeaza sa se realizeze pe acest teren. Exista deja elaborat un proiect de Hotarare de Guvern si in urmatoarele zile terenul va trece din administrarea MApN la Primaria Sectorului 5", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Udrea a precizat totodata ca nu crede ca lucrarile de constructie vor fi demarate in acest an, intrucat sunt mai multi pasi ce trebuie urmati, dar ca in 2012, cel mai probabil, va demara constructia sa. Potrivit ministrului, ridicarea celui mai mare cartier din tara ar putea dura cativa ani.

"Vom demara o licitatie publica pentru a desemna constructorul ansamblului de locuinte. Nu stim inca la cat se va ridica aceasta investitie, costurile vor fi cunoscute abia atunci cand il vom finaliza. Si nu putem face o estimare a lucrarilor, ca suma ar putea fi speculata.

Banii necesari acestui proiect vor veni pe de o parte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si asteptam si investitori interesati sa participe", a mentionat Elena Udrea.

Ca densitate, vor fi construite intre 100 si 300 de locuinte pe hectar. Potrivit datelor MDRT, ansamblu de locuinte ANL va avea si un parc sportiv, inclusiv sala polivalenta multifunctionala (sport, congrese, concerte).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anl, #apartamente, #cartier, #ghencea, #locuinte , #stiri Elena Udrea