Cati bani a incasat de Paste turismul romanesc

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 10:05
1540 citiri
Cati bani a incasat de Paste turismul romanesc

Destinatia-vedeta a turismului romanesc in perioada Sarbatorilor de Paste a fost anul acesta litoralul Marii Negre, care a atras de doua ori mai multi turisti decat erau estimati initial, beneficiind de promovarea intensa a ministrului Elena Udrea. Operatorii de turism de pe piata locala au incasat in aceasta perioada aproximativ 20 mil. lei (peste 4 mil. euro), potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Astfel, in jur de 10.000-12.000 de turisti au fost in acest weekend la mare, fata de cei 5.000 estimati initial. In plus, in conditiile unui buget de criza, a crescut anul acesta ponderea romanilor care au ales destinatiile interne, in detrimentul minivacantelor in strainatate.

Potrivit estimarilor initiale ale ANAT, circa 65.000 de romani au platit pentru pachete turistice in tara, la o valoare medie de 300 de lei, in timp ce numai 25.000 au ales destinatii externe, spre deosebire de 2008, cand cifra acestora a fost de 30.000. “Pe fondul crizei, tot mai multi romani aleg sa-si petreaca vacanta mai aproape de casa. Numarul celor care au optat pentru un Paste in strainatate a fost anul acesta in scadere”, a declarat pentru Business Standard Corina Martin, presedintele ANAT.

Potrivit acesteia, cei mai multi romani au ales, la fel ca in ceilalti ani, destinatiile agroturistice, in special cele din nordul Moldovei, insa surpriza placuta a constituit-o litoralul romanesc, care a “deturnat” o buna parte dintre turistii romani care mergeau de obicei in Bulgaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#litoral, #paste, #preturi, #turisti, #vacante , #stiri Elena Udrea