Ce risca Romania, pentru "falsificarea" datelor privind deficitul

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 23:59
1467 citiri
Ce risca Romania, pentru "falsificarea" datelor privind deficitul

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan considera ca Romania risca sanctiuni din partea UE, cu 0,5% din PIB, "daca se confirma suspiciunile Eurostat despre raportarile false facute de Guvernul Boc" in privinta deficitului bugetar pe anul 2010, potrivit Newsin. 

Ivan precizeaza, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn, ca saptamana trecuta, la nivelul Comisiei de Afaceri Economice a Parlamentului European, s-a votat un pachet de legi care prevede o "inasprire a sanctiunilor impuse statelor membre in cazul in care se constata nereguli in datele financiare raportate", in sensul impunerii unei penalizari de 0,5% din PIB.

"O amenda de 0,5% din PIB este imensa pentru Romania. Lucrul cel mai grav, insa, este ca nu cei care comit neregulile vor scoate banii din buzunar, ci tot populatia, avand in vedere ca sanctiunile se platesc din bani publici.

Altfel spus, daca propunerile facute in Comisia de Afaceri Economice vor trece in forma actuala, romanii vor fi pu?i in pericolul de a plati sume exorbitante pentru incompetenta ?i fraudele comise de actualul guvern in ceea ce prive?te alcatuirea bugetului", considera Ivan, membru in Comisia pentru control bugetar din PE.

"Am subliniat in repetate randuri ca raportarile false ne vor costa scump, dar actuala putere se incapataneaza sa calce in picioare legea ori de cate ori are ocazia.

Foarte recent, Parlamentul European a adoptat rezolutia elaborata de mine, privind protectia intereselor financiare ale Uniunii, in care aratam nevoia unei transparentizari mai mari a gestionarii banilor europeni de catre statele membre.

La doar o saptamana dupa acest vot, Elena Udrea refuza sa se prezinte in fata Comisiei REGI a Parlamentului European pentru a da socoteala fata de cheltuirea banilor UE de catre ministerul pe care il reprezinta.

Urmatoarea saptamana, ministrul Boti? era prins cu mana in borcanul cu fonduri europene.

Cu asemenea practici, nu doar ca ni se vor taia din fondurile europene, dar va trebui sa mai ?i scoatem bani din buzunar pentru a achita amenzile impuse de UE", declara Catalin Ivan.

In opinia social-democratului, "actuala putere nu face altceva decat sa incerce ascunderea mizeriei sub pre?, furnizand date false care sa acopere hotiile comise din bani publici ?i fondurile deturnate catre clientela portocalie". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanctiuni romania, #fonduri europene, #deficit bugetar, #eurostat, #guvernul boc , #stiri Elena Udrea