Criza face din Romania lui Dracula destinatie de top in "Forbes"

Joi, 28 Mai 2009, ora 16:29
1368 citiri
Criza face din Romania lui Dracula destinatie de top in "Forbes"

Romania ocupa locul 11 intr-un top al destinatiilor ieftine care pot fi vizitate de turistii americani in aceasta perioada de recesiune economica.

Ungaria ocupa primul loc in topul realizat de prestigioasa publicatie din Statele Unite ale Americii. Aprecierea dolarului in raport cu alte valute si scaderea tarifelor de catre hotelieri a facut ca excursiile sa se ieftineasca, astfel ca turistii americani pot vizita tari de pe alte continente cu un efort financiar mult mai mic.

Interesant este ca in topul care include 15 tari sunt nu mai putin de noua tari din Europa: cinci state est-europene, trei din nordul Europei si Marea Britanie.

Chiar daca in tara se vorbeste despre "Romania-the land of choice", in strainatate tot Dracula ramane emblema turistica a tarii noastre.

In "Forbes" li se spune turistilor ca pot face o calatorie in tara in care s-a nascut legenda lui Dracula. Publicitate Romania a obtinut un loc in acest top deoarece dolarul s-a apreciat cu 30% in raport cu leul, iar pretul unui bilet de avion dus-intors este de 970 de dolari.

Anual, peste 130.000 de americani vin in Romania, fie ca turisti, fie pentru afaceri. Chiar daca in ceea ce priveste raportul dintre moneda nationala a Ungariei si dolar indicele de apre­ciere a dolarului este acelasi, de 30%, tara vecina este pe primul loc in acest top.

Motivul il constituie faptul ca biletul de avion dus-intors pentru un american este mult mai ieftin: 593 de dolari pentru o calatorie dus-intors. Ungaria e pe primul loc.

Daca la noi Elena Udrea vrea sa-l faca uitat pe Dracula si sa creasca turismul balnear, strainii vad situatia altfel. Cei de la "Forbes" asociaza Romania cu Dracula, in vreme ce Ungaria este recomandata prin turismul balnear. 

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#hotelieri, #recesiune, #tarife, #turism , #stiri Elena Udrea