Cum a facut avere Dorin Cocos

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 12:08
15326 citiri
Cum a facut avere Dorin Cocos

Cand s-a apucat de afaceri, Dorin Cocos nu era "baiatul lui mama si al lui tata", nu avea bani, ci doar vise. 20 de ani mai tarziu, dupa cateva afaceri controversate, unele legate de partenerii de business, altele de afaceri cu statul si de implicarea sotiei sale, nimeni alta decat Elena Udrea, Dorin Cocos nu regreta decat ca nu mai poate trece neobservat.

Dorin Cocos povesteste ca dupa Revolutie a lasat fara regret munca la o fabrica de stat si a intrat in comert, pe cont propriu, punand bazele primei sale firme.

"Aduceam produse din Turcia, le vindeam in tara. Ne-a mers, vindeai atunci si luna de pe cer", a declarat omul de afaceri pentru Evenimentul Zilei.

Insa banii au venit cu adevarat in 1995, cand a obtinut concesiunea parcarilor din centrul Bucurestiului.

Afacerea Dalli s-a incheiat pentru Dorin Cocos in 2004, cand Elena Udrea a devenit consilier la Primaria Capitalei. La acel moment, Primaria primea 1,5 milioane de euro pe an "fara sa ridice un deget", spune Cocos.

Numele lui Dorin Cocos a fost legat de o serie de afaceri controversate, in care i-a avut parteneri pe Adrian Petrache si Alexandru Bittner.

Cu primul dintre ei, si-a inceput prima afacere, imediat dupa Revolutie. Bittner li s-a alaturat mai tarziu.

" Am facut mai multe firme impreuna, dar absolut toate sunt infiintate in perioada 1997-2000, cand PDSR era in opozitie, iar Adrian Nastase nu era marea vedeta a acestui partid", spune Dorin Cocos.

Potrivit acestuia, in niciuna dintre afacerile infiintate dupa 2001, nu s-a mai asociat cu cei doi.

Nu e nimic rau in a avea afaceri cu statul, desi au devenit simoblul coruptiei, spune sotul Elenei Udrea.

"Culmea este ca oamenii care au creat si intretinut aceasta psihoza sunt tocmai cei care s-au imbogatit exclusiv de pe urma statului", subliniaza acesta.

In opinia lui Dorin Cocos, statul actioneaza ca un actor economic in multe domenii, numarul firmelor care au afaceri cu statul ridicandu-se la cateva zeci de mii.

Ceea ce conteaza este ca acestea sa se deruleze legal.

Miliardarul a mai afirmat ca a facut, la randul lui, afaceri cu statul, dar nu au fost dintre cele mai profitabile afaceri ale sale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#dorin cocos, #elena udrea, #afaceri cu statul, #parcari bucuresti, #dalli, #afaceri, #bani , #stiri Elena Udrea